Aankoop van een tweedehandswagen

Bij de aankoop van een tweedehandswagen zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden om een goede keuze te maken. Een van de belangrijkste voordelen van een tweedehandswagen is de lagere prijs. Daarnaast kunnen verzekeringskosten en belastingen lager zijn dan bij een nieuwe wagen.

De visuele inspectie
Het is echter essentieel om de staat van de auto zorgvuldig te controleren. Begin met een visuele inspectie van het exterieur. Zoek naar roestplekken, deuken of krasjes, en let op of carrosserieonderdelen netjes op elkaar aansluiten. Ongelijkmatige naden kunnen wijzen op eerdere schade. Ook de banden geven belangrijke informatie; ongelijke slijtage kan duiden op problemen met de ophanging of de uitlijning. Het interieur zegt vaak iets over hoe de wagen behandeld is, dus kijk goed naar de slijtage van pedalen, stoelen en bedieningsknoppen.

Start de motor
De motor is uiteraard een cruciaal onderdeel van de auto. Start de motor en luister of er ongewone geluiden zijn, zoals tikken of ratelen. Kijk ook onder de motorkap naar de staat van de vloeistoffen en mogelijke olielekken. Naast deze technische controle is het belangrijk om aandacht te besteden aan de kilometerstand. Een lagere kilometerstand lijkt aantrekkelijk, maar zegt niet altijd alles. Een auto met een hogere kilometerstand kan beter onderhouden zijn dan een wagen die weinig kilometers heeft gereden, maar niet goed verzorgd werd. Een volledig onderhoudsboekje biedt hier meer zekerheid.

Maak een proefrit
Het maken van een proefrit is onmisbaar bij de aankoop. Tijdens de rit kun je nagaan hoe de auto presteert op de weg. Let hierbij op hoe soepel de wagen schakelt, hoe de remmen aanvoelen en of het stuur direct en zonder problemen reageert. Eventuele geluiden of onregelmatigheden tijdens het rijden kunnen wijzen op verborgen mankementen.

Hoewel je een tweedehandsauto zowel bij particulieren als bij erkende dealers kunt kopen, biedt een dealer vaak meer zekerheid. Zij geven doorgaans garantie op de wagen en hebben de auto al gecontroleerd.

Bij Covamo hebben we een zeer uitgebreid gamma aan tweedehandswagens en staan we garant voor kwaliteit en service.

DEZE EXPERTISE WERD JE AANGEBODEN DOOR 

Lindelseb 344 • 3900 Pelt Tel. : +32 11 64 15 03 www.covamo.be

Volgende edities

't Grafiekje
• Uitgave: 2-3 oktober
• Aanlevering: 24 september, 10u

Afrit31
• Uitgave: 9-10 oktober
• Aanlevering: 2 oktober, 10u

Dommelpost
• Uitgave: 2-3 oktober
• Aanlevering: 24 september, 10u

Printer
• Uitgave: 9-10 oktober
• Aanlevering: 2 oktober, 10u